Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за подгрева - JTD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщениеАко падне под определен волтаж конролера може да изключи подгрева-или да го направи само една свещ или само две!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Оригинално този подгрев се командва/контролира от управлението на климатроника,и съм сигурен,че взима под внимание и външната температура,освен тази на антифризаFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЗа електрическия подгрев ли говориш? Интересува ме той дали се пуска автоматично (примерно при палене когато околната температура е под някаква стойност) или ръчно.
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеОригинално този подгрев се командва/контролира от управлението на климатроника,и съм сигурен,че взима под внимание и външната температура,освен тази на антифриза
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеХубуу де, а къде в Епер проверявате дали го има?
После ще слезна да гледам и на живо, ама ми стана интересно да видя в програмата156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеЕ как
Еми ест. че взима и външна нали се пуска само под 5гр външна температура
Нямаш го щото колата не ти е от Швеция/ Финландия и т.н.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеИма коли от Холандия и северна Германия с оригинален подгрев
т.е. всички студени страни156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениезнам че има затова съм писал т.н.
т.е. всички студени страни
За сега мисля да разглобя EGR клапана и да го почистя, да се надяваме, че ще подобри положението. При мен зимата загряването до 90 градуса е само сън, ако стигне 70 докато стигна до работа (около 8-9км) е добре.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от hayho Покажи съобщениеДам, проблема е, че такива коли са рядкост, камо ли у нас където 90%+ от колите на старо са от Италия, за италиански марки процента сигурно е 99.9. Иначе и аз бих сложил на мойта, стига да намеря на разумна цена, предполагам управлението го имам заложено в компа?
За сега мисля да разглобя EGR клапана и да го почистя, да се надяваме, че ще подобри положението. При мен зимата загряването до 90 градуса е само сън, ако стигне 70 докато стигна до работа (около 8-9км) е добре.иначе 90 си стигам няма проблеми сега с подгрева нещата ще са в пъти по бързи
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от hayho Покажи съобщениеДам, проблема е, че такива коли са рядкост, камо ли у нас където 90%+ от колите на старо са от Италия, за италиански марки процента сигурно е 99.9. Иначе и аз бих сложил на мойта, стига да намеря на разумна цена, предполагам управлението го имам заложено в компа?
За сега мисля да разглобя EGR клапана и да го почистя, да се надяваме, че ще подобри положението. При мен зимата загряването до 90 градуса е само сън, ако стигне 70 докато стигна до работа (около 8-9км) е добре.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Моята го има подгрева,оригинално,сам си я внесох от Германия!Миналата година смених една свещ но от него полза кой знае не съм видял!Днес цял ден сменях термостат, имам колата от две години и умирах от студ зимата!Обаче какво и друго направих!Още от първите дни когато пристигнах с колата в Бг си затапих егр, днес го изхвърлих от самия изпускателен колектор!Заедно със отоплителя на изгорелите газове,понеже когато не минават през него той се превръща във консуматор на топлина!Сега кове 90градуса никога не е загрявала повече от 75 градуса!Във фиат форума има обширна тема за допълнителния подгрев!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеДобре де, моя ЕГР също е изхвърлен, обаче колата ми с триста зора и много ръчкане подминава 70 градуса в топло августовско време
Термостат?
2-рото ако е малко над средната черта между 50 и 90 да знаеш че си е наред всичко щото това е 80 гр там... и следователно си на около 83-84-85гр156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеОригинално този подгрев се командва/контролира от управлението на климатроника,и съм сигурен,че взима под внимание и външната температура,освен тази на антифриза
над 500
Comment
Comment